Om LL Wellness

Hej,

Det är jag som är Linnéa Lindström, välkommen till min värld!

Mitt intresse för välmående, inre mental styrka och positiv psykologi började för många år sedan. Vid Örebro universitet har jag utbildat mig inom kost, hälsa, stresshantering, psykologi, mindfulness samt andra friskvårds,- och återhämtningsmetoder. Med ett hjärta fullt av goda intentioner och stor empati kom jag ut i arbetslivet. Med all min kunskap i bagaget hade jag koll på läget. Tills jag en dag insåg att jag inte tillämpat allt jag visste om stresshantering och återhämtning i tillräckligt hög grad i min egen vardag. Stressen hade tagit över mitt liv och min kropp, återhämtningen kom in för sent. Jag blev sjuk och skammen över att ha drabbats av utmattningssyndrom var överväldigande. Inte för att sjukdomen i sig är skamfylld, utan för att jag ju borde ha vetat bättre.

Väldigt snart insåg jag att jag var långt ifrån ensam. Vi är många som missar att ta hand om oss själva, många som glömmer att ta på sig sin egen syrgasmask och istället ägnar sig åt att släcka bränder och bespara andra bekymmer på bekostnad av sitt eget välmående. Vi vet ju alla att för mycket stress är skadligt, men vi vet inte alltid hur vi ska göra för att hantera den, eller hur vi ska återhämta oss. Allra minst om vi har fokus på hur andra mår omkring oss.

När jag jobbat mig vidare ut ur min utmattning stod jag med en famn full av erfarenheter ovanpå mitt hjärta fullt av goda intentioner och ett huvud fullt av kunskap. Jag kan inte gå vidare i livet utan att få dela med mig av allt detta! Jag vet hur illa stress kan ställa till det, jag vet hur det känns i kroppen och hur hjärnan påverkas. Jag vet även att vi är många, många därute som mår dåligt och blir sjuka av för mycket stress och för lite återhämtning. Väldigt få pratar om det högt. Kanske är det därför det går alldeles för långt för många innan vi börjar söka hjälp.

Jag vet även hur välgörande det är med rätt sorts återhämtning och hur det kan förändra livet totalt, även om ingenting utåt sett förändras. Mina fötter står kvar på samma plats som tidigare, men inom mig är allt annorlunda. Jag har hittat hem, jag är fri och jag har verktyg, engagemang och kunskap för att visa dig vägen till ett meningsfullt och givande liv med frihet att vara dig själv. Det krävs arbete och tålamod, men det är verkligen värt varje stund du ger till dig själv.

Jag har många intressen i livet, men att få bidra till andras högre välmående och sprida kunskap om återhämtning är det mest meningsfulla jag har gjort.